Annemarie Postmus

Al jaren houd ik me bezig met koken. Het eerste waar ik aan denk 's morgens is: 

"Wat eten wij vandaag?" 


Koken is mijn passie en ik vind het heel plezierig om na te denken over gezonde voeding. Met de juiste ingrediënten zorg ik dat er weer een heerlijke gezonde maaltijd op tafel komt. Heel belangrijk vind ik dat we hiermee gezond leven. Ik zie gezond eten als een bron van genieten van weer een heerlijke maaltijd en daarmee zorg ik voor een goede gezondheid. 

Annemarie Postmus
Mijn motto: "Wat met liefde wordt klaargemaakt, wordt met liefde gegeten!"
Hoe het begon

Voordat ik begon met het invullen van mijn passie voor Van Anne Natuurlijk, was ik van beroep interieurontwerpster en docent beeldende vorming. Een paar jaar geleden, kreeg ik ernstige gewrichtsklachten, waar ik volgens doktoren maar mee moest "leren leven". Leren leven met pijn, dat was het advies vanuit het ziekenhuis, maar hoe doe je dat? Bovendien was voor mij meer de vraag: "Wil ik dat?"

Mijn eerste Eye-opener

Het boek van Kris Verburgh, De Voedselzandloper, was mijn eerste eye-opener op het gebied van wat voeding voor je kan doen. Er volgden daarna steeds meer. Ik ben overtuigd geraakt dat voeding wel eens mijn medicijn zou kunnen zijn. En zo ben ik op een nieuw pad terecht gekomen. Zonder bewerkte producten, what so ever. Kristal/basterd/poedersuiker, maar ook gepasteuriseerde zuivel, brood, pasta, koekjes en allerlei witmeel producten: Weg ermee! Af en toe zondigen op feestjes, uit eten gaan of andere festiviteiten: No problem! 'Alleen maar gezond', wordt misschien ook weer zo saai. Meer groenten dus en minder vlees of vis. Ineens werd ik dus flexitarier. Nu ik veel meer groenten binnen krijg en ook nog eens lekker is, is het een win-win-situatie = meer vezels & goed voor je darmen! Minder dierlijke eiwitten = ook goed voor je darmen en dus weer goed voor jouzelf.
Verandering voor het hele gezin

Het was natuurlijk wel even wennen, ook voor mijn gezin. Maar zij deden over het algemeen lekker mee en misten na verloop van tijd zelfs niet eens meer het zo felbegeerde stukje dagelijks vlees!

En wat een heil heeft dat ons gebracht: binnen 3 weken waren al mijn klachten verdwenen, alsof ze er nooit waren geweest! Ik vond dat ongelofelijk - en nog steeds. Mijn echtgenoot verloor in ca. 12 maanden gestaag de ruim 20 opgespaarde kilo's van de jaren ervoor. And last but not least, we kregen allemaal veel meer energie: geen afternoon dip meer wanneer ik trek kreeg in een stroopwafel of een Twix oid, geen late avond "snoepaanvallen" meer, mijn hooikoorts verdween helemaal (na 25 jaar met medicatie)... Wat een cadeautjes allemaal. Ik zou dit iedereen gunnen.
Dan Buettner

Heel inspirerend om te zien, zijn de onderzoeken van Dan Buettner en zijn team. Die de zgn. "Blue Zones" in kaart hebben gebracht. Waarin aangetoond wordt, dat het heden ten dage heel goed mogelijk is om in de 21e eeuw gelukkig & gezond de 100 te halen (als dat tenminste je ambitie is). En daar hoef je niet eens zoveel ingewikkelds voor te doen.

Het roer ging om
Het roer ging bij mij 5 jaar geleden om en vanaf dat moment ben ik bezig anderen te laten zien door o.a. mijn workshops en kookactiviteiten. Met deze workshops en kookactiviteiten zorgen we ervoor dat het aanpassen van je eetgewoonten je zoveel meer kan brengen dan je ooit voor mogelijk zou houden!  You should do something good to your body so that the soul wants to live in it! (Winston Curchill)
sign

Workshop volgen?

Om een heerlijk vers menu op tafel te zetten, zijn er Workshops te volgen bij "van Anne Natuurlijk".

Hiermee leer ik je alle fijne kneepjes om lekker & gezond een vers menu klaar te maken.

Maak een reservering

Gallery

offer6
home3
offer4
offer2
offer5
offer3