OVER MIJ

Annemarie Postmus is kok en lerares. Het gelukkigst wordt ze van potten op het vuur en een keukentafel vol mensen. Eten is haar passie. Eten is leven. Het betekent zoveel voor mensen, hoe ze met de aarde omgaan, hoe ze voor zichzelf zorgen, hoe ze genieten van het leven.

“En bovenal, kijk met glinsterende ogen naar de hele wereld om je heen, want de grootste geheimen zijn altijd verborgen op de meest onwaarschijnlijke plaatsen. 
Wie niet in magie gelooft, zal het nooit vinden.”

Roald Dahl

Puur plantaardig eten

Je moet weten dat Annemarie een échte smulpaap is. Het eerste waar ze s morgens na het opstaan aan denkt is: Wat eten we vandaag? En terwijl ze tien jaar geleden nog vlees at, eet ze nu meestal plantaardig. Het blijkt dus héél goed mogelijk om echt lekker plantaardig te eten. Geen enkel gemis. Omdat dat voor haar ook een ontdekking was, een persoonlijke reis, vertelt ze daar graag over. Net zo graag laat ze zien hoe je de lekkerste en meest voedzame gerechten klaarmaakt.

Een avondje met Annemarie

Ze zwaait een keer met haar pollepel en vraagt je te luisteren. Heerlijke geuren komen je tegemoet uit de keuken. Terwijl ze in de pannen roert, vertelt ze wat ze maakt en over de natuurlijke ingrediënten die ze gebruikt. Ze serveert niet gewoon eten, ze serveert een verhaal. Ze serveert bewustzijn. Ze vertelt enthousiast waar ze de groenten vandaan heeft gehaald en wat hun werking is in het lichaam. 

Elk ingrediënt heeft een verhaal. Het komt ergens vandaan, uit de buurt, geteeld zonder bestrijdingsmiddelen. En het gaat ergens naartoe, naar je buik, waar het zijn specifieke werking kan verrichten, samen met alle andere ingrediënten van de heerlijke maaltijd. Tien mensen zitten aan tafel en met een grote glimlach serveert Annemarie het eten. De bijzondere smaken nemen je mee en je voelt bij elke geurige hap dat het goed voor je is. Eten dat echt voedt: al je zintuigen, je hele lichaam en zelfs je ziel.

Wat een gezonde levensstijl teweeg kan brengen in je leven

Annemarie had ooit onverklaarbare gezondheidsklachten. Ze is het toen maar gewoon gaan proberen: écht anders eten. Echt alle ongezonde voeding laten staan en alleen maar puur gezonde dingen eten. En toen gebeurde het: ze ging zich veel beter voelen. Een ander mens.

Annemarie weet precies wat voor positieve verandering een gezonde levensstijl teweeg kan brengen, dus ze doet niets liever dan anderen inspireren om het gewoon eens te proberen. Dat kost haar geen enkele moeite, want ze heeft ondertussen veel kennis vergaard, en daar vertelt ze graag over.